Voorbereiding, voorbereiding en nog eens voorbereiding

Afgelopen weekend hebben we wederom twee vluchten vervlogen. Op donderdag hebben we 44 jonge duiven ingekorfd voor de Tonnendijk en 18 jongen voor de Tachtigbunderweg. We vervlogen een vlucht vanaf het reservestation bij Chalons & Champagne, een afstand van 414-416 km door de lucht. Het werd een taaie vlucht met een redelijk verloop. Doordat ik zelf iets minder ‘te pas’ was zoals we hier altijd zeggen ben ik niet meegegaan naar de uit wedstrijd van Joey op het grote veld, maar gelukkig kreeg ik een live verslag van vrouwlief met de standen. Het eindoordeel werd 5-5, een onbeslist doelpuntrijke pot voetbal. Eenmaal thuis van de voetbal gaan we weer uit elkaar omdat vrouwlief moest werken en Joey zijn magneet ging testen in het kanaal, dit is direct goed gelukt omdat er zelfs de explosieve opruimingsdienst (EOD) aan te pas moest komen omdat ze een mortier hebben opgevist, direct raak dus!

Eenmaal uitgezwaaid en rust in en om het huis volgen we de meldingen op de voet en zien we meldingen uit Kleve en niet veel later ook al uit Laren. Een snelle berekening leerde ons dat we rond iets over drie een duif moesten pakken voor een vroege duif. Met vaste letter Gert zitten we te speculeren over waar de eerste duif vandaan moest komen en we concluderen dat met deze wind een vroege vanaf Vroomshoop moest komen, eigenlijk over het huis van de buren. Rond 15:10 uur zien we uit precies hoek een duif over het huis aankomen waarop Gert zegt, ‘Ja, daar is er één’ en met een sierlijke ronding valt ze op het hok. Een fluitje en bemoedigende ‘Kom maar’ doet haar in de juiste richting vliegen en wordt ze geconstateerd. Er volgen vrij snel nog 4 duiven en het lijkt een makkelijke vlucht terwijl ze toch vanaf 09:30 uur aan het vliegen zijn. We constateren de eerste 5 duiven in 4 minuten en zijn natuurlijk reuze benieuwd naar hoe het aan de Tachtigbunderweg gaat. Gelukkig zien we daar ook onze ‘745’ weer als eerste op het hok en de tweede getekende valt twee minuutjes later waardoor ook de aangewezen punt weer veilig zijn.

Het verdere verloop is redelijk te noemen en we kunnen ons gaan opmaken voor de aankomsten van de derde natour vlucht vanaf Bierges, een afstand van 237 km tot aan de Tonnendijk en aan de Tachtigbunderweg 2 km meer. Door het verwachte weer op zaterdagochtend werd een late lossing verwacht en dit is voor de natour ook gebeurt. We blijven zitten wachten op de jonge duiven en stiekem kijken we ook al naar de aankomsten op de voorhand in afdeling 9. We zien dat Arnold Paalman enorm uithaalt en dat we rond 16:10 uur moeten draaien om deze fantast voor te zitten. Dit is helaas niet gelukt, maar 10 minuten later zijn ook de eerste duiven bij ons aanwezig. Met de 12e en 15e in de CC tegen 2111 duiven mogen we niet ontevreden zijn en ook het prijspercentage is wederom goed.

Wat het precies is met mij en het filmen van de aankomsten weet ik niet, maar ook deze week is het niet gelukt. Ik had alles klaar staan, zelfs nieuwe statieven gekocht, maar niet de tijd en aandacht geschonken aan de apparatuur waardoor er een ‘slome’ SD-kaart in de camera zat en zelfs geen SD-kaart in de GoPro zat. Gelukkig waren de duiven er wel en zullen we er maar weer een leermoment van maken. Gelukkig legde de bewakingscamera wel de aankomst vast van de eerste duif op de jonge duiven vlucht, dus alsnog een filmpje.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *