Wat een weekend

We zijn weer bekomen van het afgelopen weekend, wat hebben we een weekend achter de rug! De hele week is vader druk geweest met duiven rijden naar Holten om ze zo in onze ogen extra te motiveren voor de tweede natour vlucht van dit seizoen. Ze kwamen tijdens deze oefenvluchtjes super gemotiveerd naar huis en met veel drang knalden ze naar binnen dus we hadden er alle vertrouwen in dat zaterdag goed moest gaan. Ook trainde de jongen geweldig aan de Tonnendijk en hadden plezier op het hok. We konden de afgelopen week het wederom allemaal redden doordat Ilona een handje hielp met een snoepzaadje voor de inkorving.

Op donderdag hebben we de vrachtwagen geladen met de jonge duiven en op vrijdag waren we weer redelijk snel weg omdat schoonmoeder, moeder en Ilona een cocktail cursus hadden bij de buren en we dus op tijd thuis moesten zijn. Tijdens het uitladen van de duiven uit de auto werden we bijna nat tot op het bot door de regen, maar gelukkig mochten we nog even wachten met het ophalen van de duiven uit de aanhanger.

Dan zaterdagochtend, we beginnen zoals gewoonlijk met het loeren op Facebook, de website of de whatsapp groepen om informatie over de lossing te vinden. Dit is altijd goed verzorgd en zoals ik her en der lees moeten we, maar wat gelukkig zijn met de manier van communiceren van onze afdeling. Beide vluchten werden 10 minuten na elkaar gelost en we konden ons opmaken voor aankomsten met hoge snelheden door de verwachte zuidwestenwind.

Ik zit nog rustig met de jongens een spelletje te doen achter de laptop en zie dat er inmiddels in Rijssen duiven zijn geconstateerd. Het spelletje was nog niet voorbij en ik wil dan ook nog niet opgeven dus we zijn nog lekker verder aan het schieten en aan het doen. Tot mijn verbazing zie ik een melding op mijn telefoon van Benzing Live, er is een duif geconstateerd op 09:40:55 uur. Ik spring in de benen en ren naar buiten waarop ik nummer twee ook al zie zitten, maar deze is nog niet geconstateerd. Met gepaste spoed manoeuvreer ik haar naar binnen waardoor ook zij zeker is van een plek op de uitslag.

Eenmaal tot rust gekomen begin ik te melden dat er een duif is aan de Tonnendijk en zie al vrij snel dat er geen duiven voor deze twee zitten. Ik blijf altijd voorzichtig met live meldingen en uitslagen omdat er altijd liefhebbers bij zitten die niet melden of gewoon de mogelijkheid niet hebben. Later op de avond wordt het dan bevestigd, aan de Tonnendijk vliegen we 1 en 2 van afdeling 9 noord tegen 12748 duiven. Het verloop is op beide adressen perfect, aan de Tachtigbunderweg vliegen 16 duiven hun prijs van de gezette 20 en aan de Tonnendijk is dat 17 van de gezette 20. Een uitslag om trots op te zijn!

Dan hadden we nog de jonge duiven vlucht vanaf Dizy-le-Gros, een afstand van 367 km naar de Tachtigbunderweg. Zoals gezegd 10 minuten eerder losgelaten dan de natour en we konden eigenlijk wel blijven wachten vanaf de natour voor het hok. De verwachting was dat onze jongen rond 11:45 uur moesten arriveren, dit bleek ook wel redelijk te kloppen, aangezien in Den Ham de eerste geconstateerd werd op 11:44:51 uur. Gelukkig duurde het niet lang voordat ook aan de Tonnendijk de eerste duif arriveerde. Een volle zus van ‘Miss Blue’ vliegt de eerste in de club met een tijd van 11:44:51 uur. Ook was hier het verloop super en winnen we 1,4,9,10,11,14,17 etc. in de club tegen 354 duiven. In de CC beginnen we met 8,13,36,38,60 en 81 bij de eerste 100 tegen 2047 duiven. Aan de Tachtigbunderweg beginnen we iets later helaas met de 15e plek in de club. Hier zullen we nog even aan sleutelen om ook de laatste vluchten van ons te laten horen.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *