Hitteprotocol

Afgelopen weekend stond de start van de natour op de planning, een spannend spelletje waarbij het meestal om secondes gaat, wil men ‘erbij’ vliegen of ‘erbuiten’. We hebben er in onze optiek alles aan gedaan om de dames optimaal de start te krijgen.

In het midden van de week kregen we van het NPO te horen dat het hitteprotocol zou gaan gelden voor het weekend waardoor de vlucht van de jonge duiven niet op zaterdag, maar op vrijdag vervlogen zou worden en dat deze ingekort werd in verband met de verwachte hitte. De natour zou wel gewoon plaatsvinden op zaterdag waardoor we verdeeld over drie dagen de clubleden zagen en dat is allerminst vervelend.

Op vrijdag zoals gezegd een vlucht vanaf Mettet, een bekende losplaats voor de duiven omdat we er vorige week ook al zijn geweest. Na een moeizame doorbrekende zon werd uiteindelijk besloten om op 12:45 uur te lossen. Nadat we de berichten hebben gelezen van de verschillende app groepen zijn we rond de klok van 16:30 uur gaan zitten. Al snel horen we dat in de regio op 16:34 uur al duiven zijn geconstateerd waarna het wachten kan beginnen. Nadat het naar mijn mening te lang duurt voordat er een schaduw verschijnt zie ik een schim en even later zie ik een duif op de klep zitten. Op 16:44:07 uur wordt de eerste aan de Tonnendijk geconstateerd, snel kijk ik op de telefoon of ook aan de Tachtigbunderweg al duiven zijn en dat zijn er gelukkig ook al. Het verloop is zeer moeizaam en de duiven komen niet als een trein. Uiteindelijk hebben we aan de Tonnendijk 20 prijzen van de gezette 49 duiven. Aan de Tachtigbunderweg hebben we 10 prijzen van de gezette 19 duiven. Uiteindelijk vallen de verliezen gelukkig mee en hebben we aankomende week weer genoeg te doen om de duiven weer gereed te maken voor de volgende vlucht.

Op zaterdag vervlogen we de eerste natour vlucht vanaf Boxmeer, een rondje om de kerk zoals door veel liefhebbers deze vluchten worden aangeduid. Persoonlijk vind ik dit een van de mooiste vluchten en ben dan ook niet snel tevreden als we er niet goed bij draaien. Achteraf viel het nog wel mee, maar op het moment van de eerste aankomsten duurde ook dit wachten weer te lang. Gelukkig kwamen de duivinnen aan de Tachtigbunderweg fantastisch waardoor er uiteindelijk zelfs 4 voor de Tonnendijk aan zaten. Samen maken we een mooie uitslag met 5,6,7,8,9,10 en 11 in de club tegen 221 duiven. In de CC starten we met 49,52, 53, 56, 63, 64 en 66 tegen 1773 duiven. We missen dus echte kopduiven en zullen ook deze week fanatiek blijven om de laatste weken van het seizoen goed af te sluiten.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *