Ongeplande twee nachten mand

De afgelopen week hebben we een rustige week achter de rug. We zijn inmiddels begonnen met de voorbereidingen voor de natour en hebben de eerste africhtingen daarvoor afgewerkt. Naast de georganiseerde vlucht op dinsdag hebben we de jonge duiven zelf op donderdag nog even naar Holten gebracht voor een oefenvlucht. Beide doordeweekse vluchten verliepen prima en de aankomsten waren zeer vlot. Door voorgaande resultaat en de manier waarop de jonge ploeg bij huis trainde waren de verwachtingen hoog. Op zaterdag werd besloten om de jonge ploeg duiven te voorzien van een extra nacht mand waardoor we op zondag een vlucht hebben vervlogen vanaf Mettet. Een prachtige losplaats en de duiven waren dan ook al snel vertrokken in de juiste richting.

Rond 11:11 uur werden de eerste meldingen uit Almelo doorgegeven en dan weet je dat het niet lang meer hoeft te duren voordat ze ook in regio Vriezenveen, Westerhaar, Sibculo en Vroomshoop moeten worden geconstateerd. Rond 11:19 meldt de eerste jonge duif zich boven het hok aan de Tonnendijk en wordt uiteindelijk op 11:20:10 uur geconstateerd. Dit resulteert in een 12e plek tegen 2638 duiven in CC1 van afdeling 9. In de gehele afdeling is dit zelfs goed voor de 50e plek tegen ruim 12000 duiven.

Aan de Tachtigbunderweg ging het veel beter dan vorige week. Door het opvliegen van de duif die toch nog een beetje schrikkerig zijn wordt een nog vroegere duif helaas geen feit, maar de eerste duiven kwamen goed en met de 118e tegen diezelfde 12000 duiven zijn we weer op de goed weg. Het verdere verloop is op beide adressen goed te noemen en onze jonge ploeg is weer een ervaring rijker door 2 nachten mand te hebben gehad.

We hebben geprobeerd een impressie te geven van de eerste duiven aan de Tonnendijk door een video hiervan te maken, neem gerust een kijkje en laat weten wat je ervan vindt. We zijn voornemens dit vaker te gaan doen mocht dit in de smaak vallen.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *